İnstagram takipçi al

Bilgisayarda İnternet Hızlandırma - İnternet Hızlandırma

 Bilgisayarda İnternet Hızlandırma - İnternet Hızlandırma

Son zamanlarda birçok kişi evine, iş yerine vs. internet bağlatmaya başladı. Bu sebepten dolayı altyapınız zayıflayabilir ve düşük hız değerleri alabilirsiniz veya internet paketiniz düşük ise maksimum hız almayı bu yayınımızda göstereceği. İşte Detaylar...

İnternet teknolojisi günümüzde ekmek, su kadar önemli, değerli ve vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Evde eğitim, iş, oyun oynamak, film izlemek, müzik dinlemek, sosyalleşmek ve daha birçok farklı konuda kullandığımız internetin hızı ve kesintisiz çalışması da artık bir o kadar önemli.

Ne kadar sinir bozucu olursa olsun, zaman zaman hepimiz internet bağlantımızda yavaşlamalar, donmalar veya kopukluklar yaşıyoruz. Bu, internet bağlantısını verimli kullanmamamıza neden olur ve bu nedenle internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz eylemler durur veya iyi çalışmaz.

Bu tür sorunlarla karşılaşıyorsanız, herhangi bir teknik bilginiz olmasa bile, İnternet bağlantısıyla ilgili sorunları en aza indirmeniz ve İnternetinizin hızını artırmanız konusunda size önemli ipuçları verdiğimiz bu makaleyi okumanızı öneririz.


İnternet Hız Testi

Öncelikle bilgisayarınızda herhangi bir tarayıcı programını açın.

Hız Testi yazın ve çıkan hız sonucunu ekran fotoğrafı alarak kaydedin. Bunun sebebi uygulayacağımız yöntemler ile hızınızın ne kadar arttığını görmek içindir.

Ayrıca hızınızı bilmiyorsanız hız testi sitelerinden bakarak hızınızı öğrenebilirsiniz.


İnterneti Hızlandırmak İçin Neler Yapabilirsiniz?

İnternetinizi hızlandırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz; 

1. Yöntem

Uzun yıllardır kullandığınız eski modemler internet hızınızı yavaşlatabilir. Bu nedenle, mümkün olduğunca yeni ve güçlü bir modem kullanmalısınız.  Modeminiz eskiyse, yenisiyle değiştirmeyi deneyin.

2. Yöntem

Sık kullanılanlarınıza veya yer imlerinize eklediğiniz siteler çok fazlaysa, tarayıcınız açıldığında her sayfa yeniden yüklenir ve bu da internet hızınızı düşürür. Sık kullanılanlarınıza ve yer imlerinize mümkün olduğunca az site kaydedin. Çok fazlaysa, bir kısmını silin.

3. Yöntem

Bilgisayarınızda virüs varsa, internet hızınız düşecektir. Bilgisayarınızdaki virüsleri tarayarak virüsleri kaldırın. Bunu yaparsanız, internetinizin ve bilgisayarınızın hızı da artacaktır.

4. Yöntem

Altyapı çalışmaları nedeniyle bazı ilçelerde internet hızları zaman zaman yavaşlıyor. İnternet servis sağlayıcıları genellikle bu tür çalışmaları müşterilerine bildirir. Bu çalışmalar bittiğinde internet hızınız yükselir ve normale döner.



5. Yöntem

Masaüstünüzde kullanmadığınız gereksiz belgeleri silin. Önemli olan belgeleri tek bir klasörde toplamaktır. Bu yöntemle bilgisayarınızı daha hızlı hale getirebilirsiniz.

6. Yöntem

Modeminiz çok ısınırsa, sinyal sorunlarına neden olabilir. Bu aynı zamanda internet hızınızı da azaltacaktır. Bu nedenle, Internet'i kullanmadığınız zamanlarda modeminizi kapatın ve aşırı ısınmasına izin vermeyin.

7. Yöntem

Kablosuz internet kablolu internet'ten daha yavaştır. Bu nedenle, mümkünse kablolu internet kullanmayı deneyin. Eğer bu şekilde imkanı yok ise, Internet üzerinde kullanmakta olduğunuz cihaz ile modem yakınlaştırmak.

8. Yöntem

Bilgisayarınızdaki işletim sistemini güncellediğinizden emin olun. Eski işletim sistemleri hem bilgisayarı hem de interneti yavaşlatır.

9. Yöntem

Internet hızlandırması için DNS ayarlarınızı otomatikleştirin.

10. Yöntem

Chrome, Firefox veya Safari Internet Explorer'dan daha hızlıdır. Bu tarayıcıları kullanmayı deneyin.

11. Yöntem

Bilgisayarınızdaki denetim masası alanına gidin. Burada program ekle veya kaldır seçenekleriyle çalışmayan, ancak boyutu büyük olan ancak kullanmadığınız tüm programları kaldırın.


Bu yöntemleri uyguladığınız zaman internetiniz birazda olsa hızlanacaktır. İnternetiniz hızlandıysa ne mutlu bize :).

Eğer hızlanmadıysa ve hala aynı sorunlarla veya aynı hızla karşı karşıya geliyorsanız internet sağlayıcınızın telefon numarasını bulup arayın. Bu paketiniz ile ilgili bir hız düşüşü olabilir, veya modeminiz eski ise düşük hızda alıyor alabilirsiniz.




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski